Press "Enter" to skip to content

Stol ikke på alt, hvad du får at vide om Baccarat

Man siger godt nok, at kortspillet Baccarat er et gentleman-spil, men selv gentlemen kan have sort mel i posen.

For kender du det udtryk med, at eleven kommer til at overgå underviseren på et tidspunkt?

Den slags er jo soleklart, for på et tidspunkt skal der ske et decideret generationsskifte, og det er jo sådan, at vi som art har overlevet gennem flere tusindvis af år: Vi videregiver viden, den bliver tilegnet, der bygges på og den overdrages videre.

Det kan måske virke som et lidt højtravende eksempel at bruge i forbindelse med en artikel om kortspillet Baccarat, men brug et jordnært eksempel på, at du er helt grøn udi at spille Baccarat, men at du gerne vil lære spillet at kende.

Så forhører du dog hos en garvet spillet, om vedkommende vil oplære dig i spillet fra bunden. Det vil givetvis smigre vedkommende, at du lige har valgt den person som lærermester, og hvis tiden er til det, så kan I sikkert også øve jer både til træning, mod hinanden, mod andre spillere, til turneringer og om penge.

På nuværende tidspunkt er alt fryd og gammen, og I ender måske også med at knytte et tæt bånd.

Men på et tidspunkt melder der sig en oprørstrang fra dig som elev, der har lyst til at spille på en måde, der utraditionel og ikke falder i lærermesterens anseelse og reaktionære syn på spillet.

Dette kan høre til uenigheder, og pludselig sidder I måske overfor hinanden i en turnering, hvor der er penge på spil.

Som elev er det her, du skal tænker over, om lærermesteren måske har givet dig nogle forkerte fif til sidst for at kunne lokke dig i en fælde.

For hvis du kun har den viden, som din lærermesteren har givet dig, så bliver du jo aldrig bedre end vedkommende, før den person er for gammel og svag til at spille.

Derfor skal du turde udfordre konventionerne, få viden fra andre parter og måske læse dig op på spillet Baccarat på andre måder, så du kan blive din egen personlige spiller.

– Som du så senere kan lære fra dig.