Hvilke brygudstyr skal du vælge?

29 september 2021 Lotte Hindsberg

Når du skal vælge et nyt brygudstyr, er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i dit behov og hvilke type øl, du har planer om at brygge og ikke lader dig friste til at købe det dyreste, fineste og “State of the art” indenfor brygudstyr.

Det flotte udstyr passer nødvendigvis ikke til dine behov eller den type øl du gerne vil brygge. Vælg i stedet et brygudstyr, som passer til dine behov og hvor du kan købe ekstra udstyr senere hen. Er du nybegynder og skal prøve at brygge øl for første gang, kan du med fordel starte med et startskit som f.eks. en Brew Box, som indeholder alt hvad du skal bruge for at brygge en god begynder øl.

Bryg bedre øl

En af de årsager der ligger bag selv at brygge sin egen øl, er at du ved siden af at have en hobby, også får en langt bedre øl, end du normalt kan få i supermarkederne. Samtidig er det muligt at brygge en øl, som passer til den mad du har planer om at serverer til dine venner i weekenden. 

Du kan købe færdig pakker med forskellige ingredienser, som er nøje afstemt af erfarne brygmester eller du kan vælge selv at prøve dig frem og måske kan du udvikle en smagsvariant som endnu ikke findes. Når du eksperimenterer, så husk at skrive ned i en bog, så du kan gå tilbage og se hvad du tidligere har brygget og hvordan. Det virker bedre, end hvis du overlader det til din hukommelse.

Du kan også vælge at hente inspiration i de mange bøger som der er skrevet omkring ølbrygning. I bøgerne vil du ofte også kunne læse om øllets historie, som i Nordeuropa går over 5000 år tilbage. I bøgerne vil du også kunne læse om de store forskelle på landes øl.

Flere Nyheder