Press "Enter" to skip to content

Førstehjælp til angst

Mange tusind mennesker går hver eneste dag rundt og døjer med en angst lidelse, hvilket er utroligt hæmmende for de daglige udfoldelser. Faktisk lider en del af disse af angst i en grad, som er direkte invaliderende. I det nedenstående kan du læse mere om hvad du selv kan gøre hvis du er er ramt af angst.

Hvordan genkender jeg symptomer på angst?

Angst har lige så mange ansigter, som der findes mennesker med angst lidelser. Hvis du har mistanke om, at du lider af angst, bør du dog holde øje med nogle meget generelle symptomer, som kan indikere, at du eksempelvis lider af generaliseret angst, social angst eller panikangst. Disse symptomer inkluderer overdreven bekymring og tankemylder – det er, som om at du føler, at du skal gennemspille de værst tænkelige scenarier for en hver tænkelig situation.

Dette kan føre til søvnbesvær og søvnløshed, idet tankerne især har en tendens til at trænge sig på ved sengetid, hvilket i sagens natur vil medføre psykisk udmattelse og træthed – hele dagen. Du kan opleve anfald af pludselig panik og rædsel, som kan manifestere sig som hjertegalop, svimmelhed og en følelse af desorientering, sug i maven samt svimmelhed og kvalme.

I særligt grelle tilfælde har angst anfald været så voldsomme, at de er blevet forvekslet med hjerteanfald – det ses ikke sjældent, at angst patienter ender på skadestuen af denne grund.

Hvor går jeg hen med min angst?

Du bør, såfremt du kan nikke genkendende til ovenstående, ikke tøve med at opsøge din læge, så du kan blive henvist til en specialist. Du kan også vælge at gå direkte til en angstekspert, som kan hjælpe dig med at tilrettelægge et effektivt behandlings forløb, baseret på terapi.

Det er vigtigt, at din behandler har den rette uddannelse og en god portion erfaring med angst lidelser. Du kan læse mere på https://www.angstekspert.dk/