Press "Enter" to skip to content

Få dit flotte gulv tilbage med en grundig gulvafslibning i Middelfart

Et slidt trægulv, som bærer tydelige præg af slitage i form af grålige slidspor og grimme misfarvninger, er hverken særligt kønt at kigge på eller rart at betræde. Når et trægulv bliver rigtig slidt, er det tilmed nærmest umuligt at få til at fremstå rent og pænt – skidtet hænger fast i træværkets overflade, og man kan godt gå hen og blive rigtig ærgerlig over det.

Hvordan kan mit gamle trægulv blive som nyt igen?

Hvis du gerne vil undgå den store udgift og det enorme besvær, som er forbundet med en total udskiftning af dit gamle, slidte trægulv, skal du først checke, at gulvet er i god stand når man ser bort fra de overfladiske tegn på slitage. Er træværket ellers sundt, og gulvet intakt, kan du opnå rigtig gode resultater med en grundig gulvafslibning. En gulvafslibning adskiller sig fra en afhøvling derved, at der kun fjernes allerhøjst to millimeter af træværkets overflade. Her er en afhøvling af gulv en langt mere invasiv affære, hvor der tages helt op til en halv centimeter. Hvor dette begrænser anvendelsen af gulvafhøvling til de mere massive gulvtyper, kan langt de fleste trægulve tåle en skånsom og effektiv gulvafslibning.

Hvis du vil være helt sikker på, at din gulvafslibning giver det flotteste resultat, bør du vælge at overlade arbejdet til en professionel gulvmand. En dygtig og erfaren håndværker vil kunne vurdere, nøjagtig hvor meget – eller hvor lidt – der skal slibes af træværkets overflade for at opnå det ønskede resultat: Et skinnende gulv med en ensartet overflade, som fremstår ganske som var det nylagt.

En håndværker med speciale inden for afslibning og behandling af trægulve vil ligeledes kunne rådgive dig vedrørende efterbehandling, således at du er sikker på at træffe det rigtige valg. Han vil kunne påføre behandlingen, så det bliver smukt og jævnt, og du kan få vejledning til vedligeholdelse og pleje af dit nyslebne trægulv.

Du kan finde dygtige og erfarne gulvmænd, og læse mere om gulvafslibning, på gkservice.dk