Press "Enter" to skip to content

Er solceller effektive i Danmark?

Solceller er meget effektive i Danmark. Selvom effektiviteten af ​​solceller er højere på solskinsdage, har de ikke brug for direkte sollys for at fungere. Solceller kan også producere en betydelig mængde elektricitet på overskyede dage og i vintersæsonen.

Faktisk er solceller meget velegnede til kølige temperaturer. Solceller kan overophedes i varme lande, og det kan reducere deres effektivitet. Derfor er det danske vejr ideelt til solceller, fordi de her i landet fungerer optimalt.

Solceller fungerer fint højt mod nord, også i snevejr

Et fænomen kendt som ‘albedo-effekten’ gør at solceller er yderst effektive selv i sneklædte klimaer. Sneens hvide farve reflekterer faktisk sollys, derfor produceres der mere elektricitet – på samme måde som skiløbere og snowboardere let kan blive solbrændt på pisterne. Naturligvis skal sneen ryddes af solcellerne for at systemet kan fungere. Hvis dine celler er dækket af noget, vil det reducere deres effektivitet.

En typisk kommerciel solcelle har en effektivitetsgrad på 15-20%. En vigtig udfordring for solcelleindustrien er at forbedre solcellemodulets effektivitet og samtidig holde omkostningerne pr. solcelle nede.

Fire faktorer, der påvirker solcellens effektivitet

Du skal maksimere din solcelleeffektivitet for at få mest muligt ud af din investering og reducere dine udgifter til elregninger. Nøglefaktorer, der skal overvejes, er placering, vinkling, retning, tagets egnethed, størrelse på solcellesystemet, samt korrekt vedligeholdelse.

Placering, vinkel og retning

Er cellesystemet placeret og vinklet, så solceller kan fange den maksimale mængde sollys? I Danmark skal du sikre, at dine solceller udsættes for sollys fra kl. 9 til kl. 15

Vurdering af tagets egnethed til at holde solceller er et afgørende skridt til at finde ud af hvad systemets effektivitet er. Orienteringen og vinklen på dit tag har meget at gøre med, hvor meget sollys eksponering solcellerne får.

Den optimale retning for solpaneler er sydvendt, da det vil betyde, at panelerne udsættes for sollys så længe som muligt.

Læs meget mere om solceller på husblog.dk.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *